De ziel van Putter
Auteur:
Een oud puttertje valt uit de eik te pletter. De zuidenwind probeert hem warm te blazen maar het vogeltje blijft koud en roerloos liggen waar het ligt. De dieren staan voor een raadsel. Waar is de ziel van putter gebleven?
ISBN:
Verschijningsjaar:
Als je dood bent, word je dan nooit meer beter?
Auteur:
Een ontroerend verhaal van Piet Breebaart en zijn vijfjarige zoon Joerie, naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Joeri’s tweejarige broertje Remi. Vader en zoon maakten samen het verhaal van het konijntje Fred en zijn broertje Joep, dat plotseling doodgaat. Het verhaal gaat over alles wat Fred meemaakt en voelt: de kortstondige ziekte van Joep, zijn dood, de begrafenis en de aandacht van de dieren om hen heen.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Achterstevoren
Auteur:
Achterstevoren bevat zeven verhalen voor kinderen rond het aangrijpende thema \'de dood\'. Op ontroerende wijze vertelt Ton Honig over kinderen en ook grote mensen die in aanraking komen met de dood. Hoe neem je afscheid? Waarom bestaat de dood in dit leven? Wat doe je niet je verdriet? En wat als je weer blij bent? De gebeurtenissen komen soms regelrecht uit het dagelijkse leven, soms zijn het bijna sprookjes. Uiteenlopende emoties komen aan bod. leder kind maakt hier wel iets van mee. Als er iemand in de omgeving overlijdt, kan een kind door veel vragen worden overvallen. Deze verhalen zijn bedoeld om thuis of in groepsverband met kinderen te kunnen praten over de beleving van rouw.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Zakboekje voor kinderen
Auteur:
Basisinformatie voor kinderen die iemand door de dood verloren zijn in de vorm van een stripverhaal. Aan de achterzijde kunnen de kinderen een vriendje of vriendinnetje, de juf of meester van school of iemand anders iets aardigs laten schrijven.
ISBN:
Verschijningsjaar:
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project