Jij – onzichtbaar bij mij (met cd)
Auteur:
De dood van een kind veroorzaakt een verdriet dat niet meer verdwijnt. Voor dit leed zijn eigenlijk geen woorden. Marinus van den Berg luisterde aandachtig naar ouders, broers en zussen die hun verhaal vertelden. Het overleden kind blijft altijd onzichtbaar aanwezig. Tastend zoekt Van den Berg naar woorden om de nabestaanden tot steun te zijn.  Voor de Vlaamse vereniging Ouders Van een Overleden Kind (OVOK) spreekt pastor Van den Berg regelmatig overdenkingen uit. Ze zijn poëtisch van toon, en scheppen ruimte voor eigen gedachten. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van OVOK verschijnt er een bundel van die poëtische teksten. Op de ingesloten cd heeft Marinus van den Berg zelf een aantal langere teksten ingesproken. Marinus van den Berg is pastor in het Rotterdamse verpleeghuis Antonius IJsselmonde. Hij publiceert over zorg, ouder-worden, verlies en rouw, zoals \'Verdriet dat niet verdwijnt; doorleven na de dood van een kind, broer of zus\' (2e druk) en \'Door je verdriet heen groeien\' (12e druk). Over die onderwerpen houdt hij veel lezingen en workshops.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Kom
Auteur:
Nadat bij onze zoon Richter een aantal maanden na zijn geboorte een hersentumor werd geconstateerd, hebben wij met enige regelmaat een dagboek bijgehouden op internet om familie en vrienden te informeren over hoe het hem en ons in die dagen verging. Het dagboek eindigt met zijn overlijden in juli 2003. Richter was toen net een jaar oud.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Verdriet dat niet verdwijnt
Auteur:
Het sterven van een kind veroorzaakt een verdriet dat niet verdwijnt. Dat geldt voor allen die achterblijven: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden. Dit verdriet kent veel verschijningsvormen. Veel hangt af van de levensfase waarin de nabestaande verkeerde toen de dood toesloeg. In de opzet van zijn boek volgt Marinus van den Berg de levensloop. Hoe beïnvloedt de dood van een kind het leven van de familieleden? Hoe grijpt het in bij een ouder, grootouder, bij een broer of zus? Ook gaat hij na welke waarde vriendschap en levensbeschouwing hebben in deze omstandigheden. De auteur besteedt veel aandacht aan mensen die op jonge leeftijd of later een broer of zus hebben verloren. Dat is volgens hem een sterk onderschat verlies. Marinus van den Berg schrijft met onderscheidingsvermogen en gebruikt veel voorbeelden uit zijn pastorale praktijk. Naast korte, beschouwende hoofdstukken bevat het boek een groot aantal poëtische teksten, die herkenning oproepen. \'
ISBN:
Verschijningsjaar:
Drop
Auteur:
Oscar en Joris spreken af om drop te gaan eten in het park. Joris neemt drop mee, Oscar zorgt voor wat te drinken. Hun gekeuvel over snoep en koffie neemt een filosofische wending als Oscar zich afvraagt of er daarboven ook een hemel is. Dan ontspint zich een gesprek, dat even bizar als vanzelfsprekend is, maar waarin één element steeds terugkeert: drop.
ISBN:
Verschijningsjaar:
De Meest Gestelde Vragen Over Kinderen En De Dood
Auteur:
Deze brochure van Riet Fiddelaers-Jaspers en Renske Fiddelaers heeft als doel om u snel te informeren wanneer u vragen heeft over kinderen die met een verlies door de dood te maken krijgen. Want misschien bent u op dit moment niet in de gelegenheid om uitgebreid een boek te lezen. U hoeft deze brochure niet helemaal te lezen maar u kunt de hoofdstukken kiezen waarin de informatie staat waar u naar op zoek bent. Onder andere de volgende onderwerpen komen erin voor: 1. Wat kunnen kinderen begrijpen over doodgaan? 2. Hoe vertel je dat iemand dood is of doodgaat? 3. Wat vertel je aan kinderen over de dood? 4. Welke vragen kun je van kinderen verwachten? 5. Hoe kun je kinderen betrekken bij de regelingen? 6. Laat je kinderen afscheid nemen? 7. Hoe leg je uit wat begraven is? 8. Hoe leg je uit wat cremeren is? 9. Neem je kinderen mee naar de uitvaart? De brochure kan dienen als steuntje in de rug, of wanneer u door reacties uit de omgeving gaat twijfelen over uw aanpak.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Bo de Beer neemt afscheid
Auteur:
Een kleurboekje ontwikkeld door Riet Fiddelaers-Jaspers voor kleine kinderen over afscheid nemen en rouwen. Het begeleidende voorleesgedichtje gaat over Bo de Beer die afscheid moet nemen van Beer. Uitstekend te gebruiken om kleine kinderen voor te bereiden op een begrafenis of crematie.
ISBN:
Verschijningsjaar:
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project