Vaarwel, mijn boekje vol herinneringen
Auteur:
Wanneer een geliefd iemand doodgaat, blijft een grote leegte achter. Herinneringen zorgen ervoor dat die persoon een beetje verder leeft in je hart. Dit invulboekje helpt jouw kind om die herinneringen te verzamelen. Zo ontstaat een tastbaar aandenken om vandaag en in de toekomst te koesteren.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Het geheim van het Nachtegaalbos
Auteur:
\'Het geheim van het Nachtegaalbos\' is een prachtig kinderboek over de kracht van fantasie. Grote thema\'s als verlies en rouw spelen een subtiele rol in het betoverende verhaal.  Engeland, 1919. Na de dood van haar broertje verhuist de twaalfjarige Henrietta met haar familie naar een oud huis aan zee. Henri\'s moeder is zo verdrietig dat ze haar kamer niet uitkomt, en haar vader is veel weg voor zijn werk. Dan begint Henri maar op eigen houtje de omgeving te verkennen. Niemand merkt het als ze op een avond afdwaalt naar het enge bos achter het huis. Daar komt ze Mot tegen, een vreemde vrouw die Henry kan helpen haar familie te redden. In \'Het geheim van het Nachtegaalbos\' komen grote thema\'s als verlies en rouw op een fijngevoelige manier aan de orde. Verhalen en sprookjes raken in Henry\'s gedachten verwikkeld met de mysteries en tegenslagen van de echte wereld. Haar verbeelding helpt haar een weg door de duisternis te vinden.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Noem mijn naam leven met de dood van een kind
Auteur:
Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouw-begeleiders van Nederland. + Voor ouders die hun kind missen en helende woorden zoeken. + Teksten voor de rouwkaart, avondwake, uitvaart en Allerzielen Marinus van den Berg is pastor in een verpleeghuis. Hij schreef al eerder boeken over verlieservaringen en rouwverwerking. Bekende titels van hem zijn onder meer Voor de laatste tijd. Samen werken aan een goede dood, Betrokken zorg, Voor bij het einde en Warme zorg, warme woorden. Al meer dan 25 jaar is hij betrokken bij de activiteiten van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK). Daan Westerink, journalist, docent, pedagoog, onderwijsvernieuwer, trainer en verlies- en rouwdeskundige. Ze geeft trainingen over transitie en rouw binnen organisaties en geeft in binnen- en buitenland lezingen en workshops over omgaan met verlies. Ze is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en werkte mee aan verschillende artikelen en uitzendingen met als thema rouw en verlies. Daarnaast begeleidt ze jongeren, gezinnen en volwassenen die na een ingrijpende verlieservaring om extra ondersteuning vragen.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Mindful omgaan met verlies
Auteur:
De laatste tien jaar is er een toenemende belangstelling voor mindfulness en de betekenis die de beoefening van mindfulness kan hebben voor de manier waarop we in ons leven staan. In dit boek wordt beschreven wat mindfulness kan betekenen voor wie te maken heeft met verlies. Daarnaast biedt Mindful omgaan met verlies ook herkenning uit de praktijk. Zes mensen, die allen een ingrijpend verlies hebben meegemaakt, vertellen openhartig hun verhaal. Zij belichten daarin de betekenis van mindfulness voor hun rouwproces.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Jong verlies
Auteur:
Wanneer kinderen van dichtbij met dood in aanraking komen, gaan we uit ongemak nog te snel aan hen voorbij. Het verduren van kinderverdriet valt niet mee en toch is dit wat ons te doen staat. Een zeer praktisch handboek, vol met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Een steun voor volwassenen die rouwende kinderen opvoeden, opvangen en begeleiden zoals ouders, leerkrachten en andere professionals.
ISBN:
Verschijningsjaar:
Het regent in mijn toekomst
Auteur:
Als een kleinkind overlijdt, lijden grootouders dubbel: ze rouwen om het verlies van hun kleinkind, en voelen de pijn van hun kind. Het regent in mijn toekomst is een boek vol herkenning voor grootouders die dit moesten meemaken.
ISBN:
Verschijningsjaar:
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project