Het egeltje onder de oude boom
Auteur: Christianne van Dooijewaard
Egeltje werd geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begon mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden Toen dokter uil egeltje onderzocht was al snel duidelijk dat egeltje erg ziek was en niet meer beter zou worden.En toen de zomer op zijn eind liep, namen papa en mama egel afscheid, ze begroeven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken. Christianne van Dooijewaard heeft bij het schrijven van \'Het egeltje onder de oude boom\' geput uit eigen ervaring. Zij slaagt erin het ziekteproces en het verdriet emotioneel overtuigend onder woorden te brengen voor jonge kinderen. De tekeningen van Steffie Padmos ondersteunen de ingehouden sfeer van de tekst. Zij brengt egeltje door de seizoenen in beeld op een manier die ontroert.
ISBN: 9789085606567
Verschijningsjaar: 2013
Willem is in de wolken
Auteur: Sanne de Bakker
Sanne de Bakker schreef een ontroerend en troostrijk prentenboek over een meisje dat allerlei vragen stelt wanneer haar kat doodgaat. Mede door de prachtige, kleurrijke illustraties van Tseard van der Meulen is Willem een kat om nooit meer te vergeten!
ISBN: 9789049924829
Verschijningsjaar: 2012
Soms moet je even huilen
Auteur: Sanne de Bakker
Dit boekje is bestemd voor kinderen. Het gaat over verdriet. Daarmee krijgen we allemaal wel eens te maken. In het boekje staat een verhaal over twee kinderen die heel verdrietig zijn. Dit boekje kunnen kinderen ook gebruiken om een herinnering in te bewaren aan diegene die er niet meer is. Bijvoorbeeld door een foto of een kaart in te plakken. Sommige bladzijden zijn bedoeld voor het maken van een mooie tekening of om iets op te schrijven.
ISBN: 9789999903042
Verschijningsjaar: 2011
Doodgaan is geen feest, over doodgaan, cremeren en rouwen
Auteur: Sanne de Bakker
Tot nu toe wordt in geen enkel kinderboek de overledene gecremeerd. Dat maakt het voor veel mensen lastig om aan kinderen uit te leggen wat cremeren is. In dit prentenboek wordt cremeren uitgelegd aan de hand van de dood van de papa van Julia en Stijn. Ook de verschillende reacties van de twee kinderen komen aan bod. Met enige creativiteit kan bij het voorlezen de naam van papa veranderd worden in een opa of oom. Het voorleesverhaal is geschikt voor kinderen van ongeveer driet tot acht jaar. Volwassenen kunnen met behulp van dit prentenboek rouwende kinderen steunen in hun verdriet.
ISBN: 9789077179109
Verschijningsjaar: 2011
Ik zal je nooit vergeten
Auteur: Ik zal je nooit vergeten
Dit herinneringsboek kan kinderen helpen bij het verwerken van hun verdriet. Zij kunnen erin vastleggen wat er gebeurt als iemand, die belangrijk is voor hen, doodgaat. Ook hun herinneringen aan de persoon kunnen er een plek in krijgen. Het is bestemd voor kinderen tot 12 jaar. Het is zowel in de gezinssituatie als op school bruikbaar.
ISBN: 9789080477322
Verschijningsjaar: 2010
Rikki en de eekhoorn
Auteur: Guido van Genechten
Konijntje Rikki zoekt in de herfst in het bos naar kastanjes. Onder de struiken vindt hij een eekhoorn die niet beweegt. Rikki haalt zijn vriendinnetje erbij, omdat hij het niet vertrouwt. Samen nemen ze de eekhoorn mee naar Rikki\'s huis waar mama uitlegt wat er aan de hand is. In dit mooi uitgegeven prentenboek zijn groot opgezette, geschilderde platen te zien in heldere kleuren op ruitjespapier, dat af en toe vaag door de schildering heen te zien is. De korte, eenvoudige tekst met veel spreektaal staat beurtelings onder of boven de prent in een schreefloze zwarte letter. Aantrekkelijk prentenboek dat het thema dood begrijpelijk en invoelbaar maakt voor de oudste peuters en kleuters.
ISBN: 9789044813159
Verschijningsjaar: 2010
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden