Kinderen helpen bij verlies
Auteur: Manu Keirse
Kinderen helpen bij verlies is een onmisbare gids voor ouders, leerkrachten, familieleden en hulpverleners. Het boek laat zien hoe ze kinderen en jongeren kunnen begeleiden in de confrontatie met verlies, ernstige ziekte in de familie, echtscheiding of zelfdoding. Het is een boek dat thuishoort in alle huiskamers en op elke werktafel, met tal van waardevolle suggesties om kinderen, jongeren, ouders en zorgverleners te helpen.
ISBN: 9789020984538
Verschijningsjaar: 2009
Kind en verlies
Auteur: Manu Keirse
Kinderen wil je het liefst ver weg houden van verdriet, pijn en dood. Toch is het leven helaas anders. Ook kinderen maken in hun jonge leven grote kans geconfronteerd te worden met verlies. Ouders gaan scheiden, oma gaat dood, vader wordt ernstig ziek of een kind in de groep komt om bij een ongeval. Hoe ga je op school, in de kinderopvang en in peuterspeelzalen hiermee om? Hoe begeleid je kinderen die een verlies moeten incasseren? Wat zeg je, wat doe je? In dit boek komen negen deskundigen aan het woord die praktische adviezen en tips geven aan pedagogisch medewerkers, leerkrachten, maar ook ouders. Orthopedagogen, rouwtherapeuten, maar ook een kinderoncoloog en een moeder die ervaringsdeskundige werd nadat haar tienjarige dochter werd vermoord. Hun boodschap: verliesverwerking gaat niet vanzelf. Daarom vind je in elk hoofdstuk ook een aantal denk- en doe-opdrachten die je kunt doen in de groep. Met rouw moet je aan de slag. Kind en verlies is bedoeld voor professionals die werken met kinderen van 0 tot 12 jaar. Het boek werd geschreven door Carla Overduin. Zij is journalist en schrijver van diverse boeken, zoals Muerte, een innovatieve gids over de dood. Zij is sinds 2000 actief voor het vakblad Kinderopvang, een uitgave van Reed Business.
ISBN: 9789035230262
Verschijningsjaar: 2009
Koesterkind
Auteur: Manu Keirse
Het boekwerk is tot stand gekomen onder meer met de medewerking van ouders die een kind verloren hebben. En dat kun je merken, het blinkt uit in praktische tips en gevoelvolle stukken. Zonder ergens melodramatisch te worden. In een twaalftal onderwerpen worden veel aspecten van de weg naar het einde èn daarna aan de orde gesteld. Er is ruimte voor het opschrijven van eigen gedachten en ervaringen. Achterin ruimte voor alle belangrijke telefoonnummers. Ook al is Koesterkind gericht aan de ouders die een kind gaan verliezen, het is zeker ook geschikt voor leerkrachten en hulpverleners. Door dit boekwerk krijgen ze een goede indruk wat ouders en naaste familie doormaken wanneer een kind aan zijn laatste levensfase begint. Het boek is te bestellen op de website van Kinderkanker Nederland .
ISBN: 9789075281323
Verschijningsjaar: 2008
Jij – onzichtbaar bij mij (met cd)
Auteur: Marinus van den Berg
De dood van een kind veroorzaakt een verdriet dat niet meer verdwijnt. Voor dit leed zijn eigenlijk geen woorden. Marinus van den Berg luisterde aandachtig naar ouders, broers en zussen die hun verhaal vertelden. Het overleden kind blijft altijd onzichtbaar aanwezig. Tastend zoekt Van den Berg naar woorden om de nabestaanden tot steun te zijn.  Voor de Vlaamse vereniging Ouders Van een Overleden Kind (OVOK) spreekt pastor Van den Berg regelmatig overdenkingen uit. Ze zijn poëtisch van toon, en scheppen ruimte voor eigen gedachten. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van OVOK verschijnt er een bundel van die poëtische teksten. Op de ingesloten cd heeft Marinus van den Berg zelf een aantal langere teksten ingesproken. Marinus van den Berg is pastor in het Rotterdamse verpleeghuis Antonius IJsselmonde. Hij publiceert over zorg, ouder-worden, verlies en rouw, zoals \'Verdriet dat niet verdwijnt; doorleven na de dood van een kind, broer of zus\' (2e druk) en \'Door je verdriet heen groeien\' (12e druk). Over die onderwerpen houdt hij veel lezingen en workshops.
ISBN: 9789078434092
Verschijningsjaar: 2008
Kom
Auteur: Ferdinand Voskens
Nadat bij onze zoon Richter een aantal maanden na zijn geboorte een hersentumor werd geconstateerd, hebben wij met enige regelmaat een dagboek bijgehouden op internet om familie en vrienden te informeren over hoe het hem en ons in die dagen verging. Het dagboek eindigt met zijn overlijden in juli 2003. Richter was toen net een jaar oud.
ISBN: 9789099599206
Verschijningsjaar: 2006
Verdriet dat niet verdwijnt
Auteur: Marinus van den Berg
Het sterven van een kind veroorzaakt een verdriet dat niet verdwijnt. Dat geldt voor allen die achterblijven: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden. Dit verdriet kent veel verschijningsvormen. Veel hangt af van de levensfase waarin de nabestaande verkeerde toen de dood toesloeg. In de opzet van zijn boek volgt Marinus van den Berg de levensloop. Hoe beïnvloedt de dood van een kind het leven van de familieleden? Hoe grijpt het in bij een ouder, grootouder, bij een broer of zus? Ook gaat hij na welke waarde vriendschap en levensbeschouwing hebben in deze omstandigheden. De auteur besteedt veel aandacht aan mensen die op jonge leeftijd of later een broer of zus hebben verloren. Dat is volgens hem een sterk onderschat verlies. Marinus van den Berg schrijft met onderscheidingsvermogen en gebruikt veel voorbeelden uit zijn pastorale praktijk. Naast korte, beschouwende hoofdstukken bevat het boek een groot aantal poëtische teksten, die herkenning oproepen. \'
ISBN: 9025956009
Verschijningsjaar: 2006
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden