Kinderen helpen bij verlies
Auteur: Manu Keirse
Kinderen helpen bij verlies is een onmisbare gids voor ouders, leerkrachten, familieleden en hulpverleners. Het boek laat zien hoe ze kinderen en jongeren kunnen begeleiden in de confrontatie met verlies, ernstige ziekte in de familie, echtscheiding of zelfdoding. Het is een boek dat thuishoort in alle huiskamers en op elke werktafel, met tal van waardevolle suggesties om kinderen, jongeren, ouders en zorgverleners te helpen.
ISBN: 9789020984538
Verschijningsjaar: 2009
Bedje in de wolken
Auteur: Birgit vanderMeulen
Als in de lente Joeps zusje Maike te vroeg geboren wordt, blijkt dat zij maar kort kan blijven leven. Al heel vlug moeten papa, mama en Joep afscheid nemen van haar. Ze geven Maike duizend kusjes en aaien haar over haar bolletje. |"Jij bent mijn lieve zusje", zegt Joep, "en ik zal je nooit vergeten." "Bedje in de wolken" verlies en verwerking bij het plotseling overlijden van een broertje of zusje in een gezin. Op de website www.bedjeindewolken.nl is het persoonlijke verhaal achter het boek te vinden aan de hand van dagboekfragmenten, foto\'s en achtergrondinformatie.
ISBN: 9789060386200
Verschijningsjaar: 2009
Kind en verlies
Auteur: Birgit vanderMeulen
Kinderen wil je het liefst ver weg houden van verdriet, pijn en dood. Toch is het leven helaas anders. Ook kinderen maken in hun jonge leven grote kans geconfronteerd te worden met verlies. Ouders gaan scheiden, oma gaat dood, vader wordt ernstig ziek of een kind in de groep komt om bij een ongeval. Hoe ga je op school, in de kinderopvang en in peuterspeelzalen hiermee om? Hoe begeleid je kinderen die een verlies moeten incasseren? Wat zeg je, wat doe je? In dit boek komen negen deskundigen aan het woord die praktische adviezen en tips geven aan pedagogisch medewerkers, leerkrachten, maar ook ouders. Orthopedagogen, rouwtherapeuten, maar ook een kinderoncoloog en een moeder die ervaringsdeskundige werd nadat haar tienjarige dochter werd vermoord. Hun boodschap: verliesverwerking gaat niet vanzelf. Daarom vind je in elk hoofdstuk ook een aantal denk- en doe-opdrachten die je kunt doen in de groep. Met rouw moet je aan de slag. Kind en verlies is bedoeld voor professionals die werken met kinderen van 0 tot 12 jaar. Het boek werd geschreven door Carla Overduin. Zij is journalist en schrijver van diverse boeken, zoals Muerte, een innovatieve gids over de dood. Zij is sinds 2000 actief voor het vakblad Kinderopvang, een uitgave van Reed Business.
ISBN: 9789035230262
Verschijningsjaar: 2009
Bezoek aan de hemel
Auteur: Birgit vanderMeulen
Een fantastisch verhaal over Paco, een jongen van tien. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die een broertje of zusje, vriendje of vriendinnetje zijn kwijtgeraakt, maar het boek kan ook ouders troosten als zij het verhaal voorlezen.
ISBN: 9025955797
Verschijningsjaar: 2005
De ziel van Putter
Auteur: Pauline van de Ven
Een oud puttertje valt uit de eik te pletter. De zuidenwind probeert hem warm te blazen maar het vogeltje blijft koud en roerloos liggen waar het ligt. De dieren staan voor een raadsel. Waar is de ziel van putter gebleven?
ISBN: 9789061004875
Verschijningsjaar: 2001
Als je dood bent, word je dan nooit meer beter?
Auteur: Pauline van de Ven
Een ontroerend verhaal van Piet Breebaart en zijn vijfjarige zoon Joerie, naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Joeri’s tweejarige broertje Remi. Vader en zoon maakten samen het verhaal van het konijntje Fred en zijn broertje Joep, dat plotseling doodgaat. Het verhaal gaat over alles wat Fred meemaakt en voelt: de kortstondige ziekte van Joep, zijn dood, de begrafenis en de aandacht van de dieren om hen heen.
ISBN: 9060698738
Verschijningsjaar: 1998
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden